START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Rom del 2
2007-09-17 14:41:12

2007-09-16

Sitter på hotellrummet och smuttar på Martini Rosso samt Johnny Walker Red Label som inhandlades igår kväll efter middagen. Martinin kostade 6 euro medan whiskyn endast gick på 9 euro. Det gjorde Tony glad :)

Eftersom hotellfrukosten är som den är bestämde vi oss idag för att äta frukost ute. Vi valde stället som vi lunchade på dagen innan och för 8 euro per person fick vi in kaffe, bullar, scrambled eggs samt en liten fruktsallad. Detta kompletterade vi med en tallrik fylld med prosciutto, salami och ost för 3,50 euro extra.

Efter frukosten begav vi oss ut för att besöka Colosseum. Köerna såg långa ut när vi anlände, men det gick snabbt att komma in. Inträdet kostade 11 euro per person och det var väl värt det. Över en timme spenderades inne på den gamla amfieteatern där det även fanns en historisk utställning på övre plan med krukor, frescor och sarkofager m m. Efter denna historiska djupdykning var vi hungriga och begav oss till ett närliggande café där panini och öl inmundigades.


När vi fyllt på energireserverna begav vi oss vidare bakom Colosseum där resten av forum romanum väntade. Värt att nämna är att detta var den varmaste dagen hittills sedan vi anlände till Rom, men vi verkade vara de enda som besvärades av den 30-gradiga hettan. Hur som helst spenderade vi ett par timmar med att utforska alla historiska byggnader och ruiner som täcker marken bakom Colosseum. Här finns otaliga tempel från gamla romartiden och nedan följer bilder på några av dem.Efter denna enorma strapats led vi av värmeslag och eftersom vårt eget vatten var slut betalade vi 5 euro för en liter vatten precis utanför Colosseum(!). Detta var nog dock de bäst spenderade pengarna sen vi anlände till Rom (med ev undantag från pengarna vi gav den fete killen i romarkostym som vi hade lyckan att bli fotade med dagen innan) :)

Kvällen avslutades med en fyrarättersmiddag. Egentligen började vi med tre rätter, men det visade sig att ingen av dem räknades som huvudrätt, så när vi fick in den andra rätten (spagetti carabonara) insåg vi att vi inte skulle bli mätta och beställde in en rätt till. Bredvid oss satt ett holländskt par i 50-årsåldern som vi slog upp en konversation med. Det visade sig att de firade sin 25-åriga bröllopsdag i Rom och vi diskuterade allt från fotboll till Rutger Hauer med dem :)
Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!