START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Rom del 3
2007-09-18 13:49:58

2007-09-17

När vi vaknade imorse upptäckte till vår stora glädje att det var mulet. Tyvärr blev lyckan kortvarig då det fortfarande var lika varmt och klibbigt som dagen innan. Efter att ha testat ännu ett nytt frukostställe (där vi fick färskpressad apelsinjuice!) bestämde vi oss för att idag besöka Fontana di Trevi, fontänen där Anita Ekberg badade i "La dolce vita". På vägen dit passade vi på att gå förbi Piazza della Repubblica ännu en gång (första gången hade vi inte kameran med oss). Därefter styrde vi stegen mot den berömda fontänen. Man skulle kunna tro att fontänen är flera hundra år gammal, men den är faktiskt byggd så sent som 1762. Den var i alla fall bra mycket större än vi trott och hela torget framför den var fylld med turister som alla ville ha en bild på den berömda fontänen. Bada i den fick man dock inte, men det sägs att om man slänger ett mynt i fontänen är man säker på att få återvända till Rom (kanske för att hämta sitt mynt).
Efter Fontana di Trevi begav vi oss till Spanska trappan, som inte ligger så långt därifrån. Trappan är byggd på 1600-talet och är ett populärt turistställe. Efter att ha skakat av oss ännu en jobbig försäljare begav vi oss upp för trappan och trots att det var en strapats i sig, bestämde vi oss för att bege oss ännu högre upp och klättrade gatan upp mot Pincio, som är en populär utsiktsplats. Väl uppe förstod vi varför; härifrån har man utsikt över hela Rom.

Väl hemma i närheten av Termini slog vi oss ner på ett ställe för att äta pizza och dricka öl. Pizzan var mycket enkel och bestod endast av tomatsås, mozzarellaost och salsiccia-korv, men ack så god :)

På kvällen gick vi till en restaurang som vi sett ut i förväg. Den skilde sig ganska mycket från de andra restaurangerna i Rom; dels för att den inte hade någon uteservering och låg en trappa ner i en källare, dels för att där inte stod någon italienare utanför som försökte övertala en att komma in och äta. Restaurangen kändes verkligen genuin och maten skvallrade om att vi äntligen hittat ett äkta italienskt ställe. Förrätten bestod av pasta. Till varmrätt valde vi köttbullar gjorda av kalvfärs, som serverades med varma körsbärstomater och basilika. Detta var den godaste varmrätten vi ätit hittills. Efterrätten bjöd också på en överraskning; vi fick in varsin tallrik med vaniljglass på med en "krater" i mitten. Kyparen hade också med sig en kopp espresso som han hällde i kratern. Detta var både festligt och gott :)

På vägen tillbaka gick vi inom en affär för att handla på oss lite vatten. Till vår stora förvåning svarade killen "Tack så mycket" när vi betalade för vattnet, och avslutade med "Hejdå" när vi gick därifrån. Man får kanske vakta sin tunga även när man är i Rom :)

Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!