START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Rom del 4
2007-09-19 15:11:13

2007-09-18

Idag började vi dagen med frukost på hotellet; den är ju trots allt gratis. Efter frukosten gav oss ut på ännu en sightseeing-tur i Rom. Målet för dagen var Pantheon, som från början var ett tempel men som under medeltiden förvandlades till en kyrka. Här återfinns bl a Rafaels grav (konstnären alltså, inte ninjaturtlen!). På vägen dit passade vi på att besöka en hel del kyrkor, bl a Sant Ignazio di Loyola, Gesù, Santa Maria sopra Minerva och La Maddalena. Alla kyrkorna är rikt utsmyckade, men tyvärr höll de på att restaurera ett par av dem. I vissa av kyrkorna måste du täcka axlarna om du är kvinna, och shorts är inte heller tillåtet. Blixtfotografering är förbjudet i de flesta kyrkorna, vilket gör det väldigt svårt att få bra bilder då det oftast är mycket dunkelt där inne. Men vi lyckades i alla fall få några bra kort som ni ser.


Till slut anlände vi i alla fall till Pantheon. Vid det här laget hade det börjat regna och åska, och Sophie var lite rädd... då känns det extra bra att befinna sig i en byggnad med ett gigantiskt hål i taket :) Pantheon var mindre än vi trott; på utsidan ser byggnaden ganska stor ut, men i själva verket består den bara av ett rum. Givetvis tog batterierna till kameran slut när vi höll på och fotografera som bäst, men som tur var fanns det en fotobutik över gatan där vi kunde köpa nya.Lunchen bestod även idag av pizza, och väl hemma på hotellet hann vi även med varsin glass (stracciatella) i den lilla butiken bredvid. Glassen kostade endast 2 euro/st och var supergod :)

Kvällens middag bestod bl a melon med prosciutto till förrätt (jättegott!). Till varmrätt åt Tony lamm medan Sophie valde kyckling. Det hela avslutades med kaffe. Efteråt hann vi med varsin Strongbow på den irländska puben, Druids rock. Om ni vill läsa mer om denna, gå hit: www.druidspubrome.com.

Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!