START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Rom del 6
2007-09-22 14:37:48

2007-09-22

Idag var det dags för sista sightseeing-turen, och denna gång var det Palatinen som gällde. Området ligger precis bakom forum romanum, och består till större delen av en massa gamla ruiner från första århundradet efter kristus. Det var supermysigt eftersom vi kunde ströva runt i egen takt och titta på allt vi ville utan att fastna i en massa turistgrupper. Vi stötte på många svenskar, så man kunde inte prata lika fritt som man blivit bortskämd med under veckans gång :)
På området fanns en del fontäner där vattnet leds via de gamla akvedukterna. Eftersom Roms vatten är så pass bra är det inga problem att dricka fritt ur dessa. Vi fyllde t o m på våra vattenförråd som ni ser nedan (Gulle, svimma inte nu; vi har inte blivit magsjuka... än).Detta blir förmodligen det sista inlägget från resan; imorgon tänker vi bara ta det lugnt och sedan är det dags att åka hem på måndag. Hoppas ni har tyckt det var kul att läsa om våra äventyr :)

2007-09-21

Idag hade vi ännu en slappedag. Vi lyckades äntligen pallra oss ner till ett postkontor för att få iväg vykorten vi köpt. Egentligen var det tänkt att vi skulle ha med dem till Vatikanen igår och posta dem där eftersom deras postservice är 10 ggr bättre än Italiens, men självklart så glömde vi korten på hotellrummet. När det äntligen blev vår tur upptäckte vi till vår förvåning att killen i luckan kunde lite svenska. Vi börjar nu misstänka att något skumt är på gång - två italienare som kan prata svenska på en vecka? Lite mysko...

På kvällen åt vi på ännu en fin restaurang som hette "Target". För första gången sedan vi kom till Rom åt vi fisk; Tony åt något som hette "turbot" på engelska medan Sophie testade tonfisk (som var väldigt gott!). Detta var en av de bästa restaurangerna vi varit på under resans gång. Efteråt hade vi tänkt gå till vår irländska pub, men när vi kom dit var stället proppfullt med fulla irländare eftersom Irland mötte Frankrike (tror vi) i rugbyvärldsmästerskapen. Således gick vi istället hem till hotellet och tog det lugnt.

Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!