START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Bang, bang Interrobang!
2007-11-01 20:16:25

En vän ställde nyligen den gamla frågan "Vad skulle du ta med dig till en öde ö om du bara fick ta med en sak? En sådan trivial fråga som ställts miljontals gånger kan lätt avfärdas med ett ogenomtänkt/korkat svar, typ "en bok". Jag menar, vad fan ska du med en bok till‽ Klubba fiskar till döds med omslaget och bygga båtar av sidorna‽ Gröngölingarnas handbok hade kanske kunnat vara till nytta, men vad jag har förstått är det ytterst svårt att få tag i ett exemplar av denna legendariska bok. Utöver de korkade svaren kan man också råka ut för klichésvar såsom "min fru". Tro nu inte att jag dissar frugan, hon är bra att ha i många situationer, jag vet dock inte hur hon skulle hjälpa mig fly från en öde ö. Nu är det kanske inte alla som verkligen vill lämna en öde ö. Vissa människor kanske ser det som en undanflykt från dagens stressade samhälle och då vill de förmodligen spendera sin tid på ön med den de älskar. Dessa människor är dock idioter och antagligen hippies. Jag menar, tänk om Baldurs Gate 3 faktiskt släpps. Hur ska de kunna spela det då‽ EXAKT!

I vilket fall som helst ville jag inte avfärda frågan med ett trivialt svar och tänkte därför igenom vad som skulle vara det absolut bästa att ta med sig till en öde ö (om man nu inte är helt jävla pucko i huvudet och inte vill ta sig därifrån). Man vill ju ha något som kan hjälpa en att ta sig därifrån men som även kan hålla en vid liv tillräckligt länge så att man inte råkar dö en solig dag på väg hem i sin fina båt. Efter mycket tankeverksamhet (typ en sekunds arbete, min hjärna arbetar fantastiskt snabbt eftersom jag är så himla fenomenal) så slog det mig. Det absolut bästa att ta med sig till en öde ö är, är ni redo?

MACGYVER!!!

Just det, MacGyver. Jag kom på det, inte ni. MacGyver kan bygga vad som helst med vilka delar som helst, förutom vapen då förstås. MacGyver gillar inte vapen (men vad ska man med vapen till när man kan bygga skottsäkra kläder av gummiband och sockiplast?). MacGyver hade börjat med att bygga ett hus av sköldpaddor och palmblad så att jag hade någonstans att softa och äta ananas medan han var upptagen med att bygga båten som skulle ta oss därifrån. Eller, vänta. MacGyver hade inte nöjt sig med en vanlig båt, han hade byggt en ubåt så att vi inte är så utsatta för dåligt väder på vägen hem. Eller ännu bättre, en flygande ubåt så att vi kan ta en liten flygtur när det är fint väder!!! Han hade antagligen blivit tvungen att uppfinna ett nytt bränsle gjort på kokosnötter och sandloppor men det är förstås inga problem, han är ju MacGyver.

Jag ritade en bild för att illustrera hur det skulle se ut när vi åker hem.Eftersom det är fint väder så är vi i flight-mode. Hade vi varit under vattnet så hade vi förstås inte haft våra huvuden utanför fu-båten (flygande undervattensbåt för er som inte fattade) utan istället suttit och druckit varm choklad i spelrummet.

Om det förresten var någon som reagerade över det här tecknet ”‽” och undrade vad fan det var för fel på er webbläsare så kan jag lugna er och säga att det ska se ut så där. Tecknet kallas Interrobang och är en kombination av ”!” och ”?”. Hur jag har lyckats missa detta superfräsiga tecken under alla mina levnadsår är ett mysterium, men jag har för avsikt att kompensera för detta och använda det så ofta jag kan i fortsättning. NÅGON SOM HAR NÅGRA INVÄNDNINGAR‽
Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!