START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Bullens burktelefon
2008-07-07 20:18:32

Som mina trogna läsare säkert vet så tillhör jag det tappra släktet kallat Pendlare; dessa osjälviska människor som dag ut och dag in offrar sin personliga bekvämlighet i detta gigantiska samåkningsprojekt för vuxna kallat Pendling. Jag tänker inte trötta ut er med mina berättelser om de prövningar som jag utsätts för som Pendlare, det kan ni läsa om här och här. Nä, det jag istället tänkte fokusera på är varför jag valt denna livsstilen. Varför har jag, som en man i mina bästa år med en stadig inkomst, valt att trängas på en buss med en massa missanpassade mongon istället för att bränna runt i 130 i min grymma sportbil som drar 2,5 liter milen? Först och främst så äger jag ingen sportbil; jag är den typen av man som inte ser tjusningen med snabba bilar. Min brorsa kallar den typen av män för gay men han är trots allt min lillebror så vem lyssnar på vad han säger. Ge mig istället en fet TV, en surroundanläggning och en monsterdator så blir jag glad. Men vänta nu, jag har ju allt det där. Lutar mig tillbaka i stolen och ler lite smått för mig själv

Nåväl, åter till ämnet. Varför åker Sandbag buss? Svaret är enkelt. Jag tänker förstås på miljön! Jag vill ta hand om vår planet och omfamna den så att den mår så bra som möjligt och kan vara ett tryggt hem även för våra framtida generationer. Det verkar ju suga ganska hårt på t ex Mars så dit vill man ju inte behöva flytta mänskligheten. Men även om livet som Pendlare är en stor uppoffring så avstannar min kamp för en bättre miljö inte där förstås: jag återvinner så klart också. Kartong, papper, batterier, glödlampor, blandade smågnagare, elektronik, färgat och ofärgat glas; hemma hos Sandbag återvinnes det mesta noggrant. Inte ens kläder slängs bort utan lämnas förstås till Myrorna. Myrorna är något klädinsamlingstjohejsan för er som inte visste det, bara så att ni inte tror att jag går och delar ut mjukisbyxor och gamla strumpor till gigantiska myror. Jag har dock en sak som jag sällan återvinner och det är metall, men vad fan paketeras i metall? Konserverat mög bara. Om det finns risk för en kommande atomvinter i Sverige så köper jag några hundra lådor med Bullens korv och sen försörjer jag mig som burktelefonförsäljare när vi bygger upp den nya världen efter vinterns slut. Tills dess klarar jag mig utan konservburkar.

Jag ser det också som mitt kall att dricka så mycket öl som möjligt och panta burkarna innan någon samvetslös alkis hinner köpa den och slänga burken i naturen efter sin kortvariga romans med dess innehåll. Så innan ni dömer mig för att jag, enligt er, dricker lite för mycket öl så tänk på att jag gör det för er, era barns, era barnbarns, mänsklighetens och planenten Jordens skull. För att ni ska förstå hur seriöst jag tar detta så kan ni ju se hur det ser ut i min hall varje vecka innan jag burit iväg veckans skräp till återvinning.Jag är så jävla mån om miljön att jag till och med har kuckilurat ihop en uppfinning för att ytterligare minska människans belastning på miljön. Det är ju ett faktum att vi som har tillgång till rent, rinnande vatten gärna slösar med det och att rent vatten är en betydande faktor för en hälsosam planet. Jag orkar inte förklara i detalj hur vårt vattenslöseri påverkar miljön negativt men tycker att det oftast blir ganska tydligt med ett tårtdiagram.Och här ser man ju tydligt att man får pluspoäng om man ligger på topp...
I vilket fall som helst så har jag kommit fram till att det inte helt och hållet är privatpersoners slappa hållning till miljön som gör att de slösar med vatten utan det faktum att våra vattentillhandahållandekärl är så pass korkat konstruerade. Så här ser de vanligtvis ut:Problemet som man möts av här är att man väldigt ofta använder båda sina händer för att utföra en uppgift och då gärna låter vattnet rinna trots att man endast använder det korta stunder. Min fantastiska idé är att istället för att reglera vattnet med händerna så har man en pedal som stänger av och på vattnet samt reglerar temperaturen. Man trycker helt enkelt ner pedalen för att sätta igång vattnet och för den till höger eller vänster för att reglerar temperaturen. Man kan nu enkelt sätta igång vattenflödet när man behöver en skvätt för att sedan stänga av det så fort man inte behöver mer trots att båda händerna är fulla med disk från gårdagens fylleslag. Lysande! Så här ser min första skiss på underverket ut:Så där stora och små, det var allt för denna gången. Så tänk på detta nästa gång ni ser farbror Sandbag full, jag dricker en öl för världens välbefinnande och du borde kanske göra det samma. Nu ska jag hem till brorsan och sno gaspedalen ur hans bil.
Till Blogbag
Kommentarer

2008-07-12 13:42:18
Nämen ser man på! Kommentarer! Fy vad fräsigt.
Skrivet av: sandbag

2008-07-12 13:57:12
Testar lite mer
Skrivet av: sandbag

2008-08-02 13:17:27
Hyckleri... hur miljövänligt är det att vara familjen dafgårds störste och bästa kund genom alla tider. En sån matlåda förstör mer miljö än min miljövänliga toyota aygo... :) som är så miljövänlig så man får parkera gratis i malmö.
Skrivet av: tocke

2008-08-03 12:55:48
Jag trodde att du var portad från samtliga parkeringar i Malmö efter att du parkerat uppe på stora scenen under Günthers framträdande på Malmöfestivalen för några år sedan.
Skrivet av: sandbag

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!