START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Bli som Sandbag - del 1
2008-09-17 16:07:37

Under årens lopp är det många som frågat mig hur jag kan vara så himla fantastisk och vad de kan göra för att bli lite mer som mig. Detta är förstås en oerhört komplicerad fråga att besvara men om någon kan göra det är det förstås jag. Tro nu inte att ni kan bli precis som majestät Sandbag själva - det krävs en viss sorts medfödd excellens för att uppnå detta - utan se detta mer som en guide till ett högre livsplan. Att läsa Blogbag är förstås ett viktigt steg för att få bättre förståelse för hur min fenomenala hjärna fungerar, men för att göra det lite lättare för mina slöare läsare tänker jag helt enkelt lista konkreta saker som man ska/inte ska göra för att bli mer som Sandbag. Inriktningen blir nog ganska mycket film, spel, böcker, prylar, mat och dylikt då detta är väldigt konkreta saker att förmedla vidare till de simpla massorna. Detta är tänkt att bli en återkommande serie så ni får inte alla svaren idag utan får tålmodigt vänta på alla delar. Jag vill dock börja med att höja ett varningens finger för de som gillar Dawsons Creek; era chanser att nå hög Sandbagstatus är kraftigt reducerade. Med det sagt så tycker jag att det är hög tid att sätta igång och vad hade varit bättre att börja med än musik?Jag var nyligen och kollade på Stray Cats i Köpenhamn på deras avskedsturné och de får vara först ut i denna levnadsbibel. Stray Cats lirar hederlig gammal rockabilly och om man gillar rock i någon form så måste man älska det här. Med bandmedlemmar som Slim Jim Phantom och Lee Rocker måste man ju bara vara coola; att sedan trummisen står upp när han lirar gör ju inte saken sämre. Jag menar, en trummis som står upp och lirar och kallar sig själv Slim Jim Phantom; asgrymt! Bassisten Lee Rocker har också en tendens att klättra upp på sin feta kontrabas och blicka ut över publikhavet. Så jävla fett. Frontmannen Brian Setzer står inte så mycket på sin gitarr men det faktum att han är en av världens bästa gitarrister och har en helt sjukt bra sångröst väger upp det. Så vad väntar ni på? Se till att beställa lite Stray Cats-plattor nu.

Slim Jim Phantom – Trumtönt: 1 – 0, Lee Rocker – Basmongo: 1 – 0. En klar seger för Stray Cats.

Andra Sandbagkompatibla band värda att nämna nu när vi ändå är inne på musik är Quireboys som lirar fet party rock n roll och vars sångare besitter den coolaste rockrösten i världen samt System Of A Down som jag passionerat hatade i 5 års tid men som jag nu inte kan vara utan. Jag lyssnar förstås på en massa annan musik, men detta är de banden som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som många kanske inte hört talas om. Så där har ni första tipset för att bli mer som Sandbag. Det räcker ju dock inte att bara apa efter de saker jag gör utan man måste också se till att undvika en del saker och därför tänker jag nu ta upp en sak du ska undvika för att bli mer som Sandbag. Från början var det tänkt att jag skulle lista lite musik som man ska undvika för att liksom få ett tema på hela det här inlägget. Efter konserten fick jag dock revidera lite och nu vill jag säga till er att ”Ni skall icke vara rullstollsmongon”.

Hoppsan! Var kom det ifrån? Det var ju inte så värst trevligt sagt av mäster Sandbag. Inte för att jag bryr mig om det, men jag känner ändå att en förklaring är på sin plats. Ofta när man träffar på handikappade människor av alla dess slag vaknar små sympatikänslor inom en och man känner för att bli så där drygt hjälpsam och snäll som folk bara är på TV. Jag tror dock att detta sjuka beteende egentligen bottnar i skuldkänslor, skuldkänslor över att man innerst inne tänker ”fan vad glad jag är att det inte är jag som sitter där och dräglar”. Jag är dock även övertygad om att de flesta handikappade människor inte vill bli särbehandlade p g a sitt handikapp men de får helt enkelt leva med att bli hjälpta av alla skuldtyngda samariter. På ovan nämnda Stray Cats-konsert träffade jag dock på en handikappad människa som inte väckte några som helst sympatikänslor.

När vi anlände till konsertlokalen var det ganska glest framför scenen och vi passade förstås på att ställa oss så långt fram som möjligt. Vid scenens vänstra sida ända framme vid staketet stod ett gäng raggare och i mitten av dessa satt rullstolsmongot på sin hjulbeklädda tron. Eftersom frugan är ganska kort så tänkte vi att det var perfekt att ställa sig bakom någon i rullstol. Attans nedrans en sådan fånig osis. Det började bra med vad som verkade vara en glad och överförfriskad tjej i rullstol men som senare visade sig vara Linda-Blair-I-Excorsisten-tokig och totalt socialt handikappad. Hon hade konstant en eller två öl i händerna och hon skulle hela tiden ha uppmärksamhet av allt och alla runt omkring henne, även de som inte ingick i hennes raggargäng. Där var speciellt ett stackars medelålders par bredvid henne som hon slet i hela tiden och de lyckades ganska länge ge henne några krystade leenden och skåla med henne. Det såg dock ut att vara nära slagsmål när rullstolsmongot slet i mannen så hårt att han spillde ut halva sin öl på frugans David Bowie-tröja, efter detta blev de dock lämnade ifred. Allt eftersom kvällen gick verkade hennes talförmåga gradvis också att försvinna och tills sist så kommunicerade hon bara genom att skrika. Att behöva skrika på en konsert är väl kanske inte så konstigt, men skriket som kom från denna kvinnans hals var något jag aldrig tidigare hört. Tänk er det mest klassiska brudskräckfilmsskriket ni kan komma på. Ni vet det där höga, panikslagna skriket som alla brudar i skräckfilmer ger ifrån sig innan den galne mördaren gör pitepalt av dem med hjälp av valfritt köksredskap. Tänk er sedan att den här skräckfilmsbruden har druckit en massa mjölk eller yoghurt innan hon avlossar detta underbara vrål. Ni vet ju hur tjock och kleggig man kan bli i halsen efter lite drickyoghurt vilket kan leda till en lätt grötig och gurglande ton vid skönsång. Ungefär så lät det när rullstolsmongot skrek och att hon sedan såg totalt bindgalen ut när hon demonstrerade sina vokala talanger gjorde knappast saken bättre. Jag har, utifrån ett foto på mig själv, tagit fram en fantombild på hur hon såg ut. Jag fick lägga till brudhår, galna ögon och djävulstecknet som hon envisades med att göra trots att det var en rockabillykonsert.Hon verkade inte riktigt ha accepterat sin situation som rullstolsbunden för hon försökte flera gånger dra sig upp med hjälp av staketet, givetvis med en öl i handen, till någon slags stå/hängandes position som oftast slutade i att hon knuffade iväg sin rullstol och hennes polare fick hjälpa henne tillbaka. Ett tvångsinstallerat säkerhetsbälte på den rullstolen hade nog inte gjort någon i hennes omgivning ledsen.

Så det var det med det. Det är inte tänkt att alla delar i denna livsskola ska bli lika långa som denna, ibland blir det kanske bara en del i en vanlig blogbag, ibland blir det kanske bara två rader med ”Gör det...” och ”Gör inte detta...” och om jag inte känner för det så blir det inga fler delar alls. Är det något speciellt ni vill att jag ska ta upp om mig själv i nästa livsskola? Har ni varit med om en jobbig situation där någon handikappad människa har varit inblandad? Skriv i kommentarsektionen nedan.
Till Blogbag
Kommentarer

2008-09-30 17:24:33
På John Bull var det en rullstolsbunden "idiot"-ursäkta. Men han blev ALLTID skitfull och skulle sedan sitta och skrika en massa förnedrande saker till gästerna samt köra på dem med rullstolen om han fick möjlighet.
Skrivet av: Moran

2008-10-03 16:24:36
Hos Sandbag behöver man aldrig be om ursäkt. En idiot är alltid en idiot, oavsett om han/hon sitter i rullstol eller exempelvis i en kanot.
Skrivet av: sandbag

2009-10-09 23:01:33
Heh.. Har aldrig tänkt på hur lik Weird Al Yankovic du är, du kanske skulle skaffa långt lockigt hår (och enorma vansinniga, tecknade ögon) på riktigt. Har hört att brudarna älskar Weird Al.
Skrivet av: Socciplast

2009-10-15 17:18:33
Brudarna må älska Weird Al, men de avgudar Sandbag.
Skrivet av: sandbag

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!