START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Det brunfläckiga arket - del 2
2008-12-09 21:08:12

18:23:48 träder jag in på caféet och ser direkt en mysko snubbe inne i ett hörn som är iklädd hatt och trenchcoat. Lite väl mycket kliché kan man tycka, trots att det var en tyrolerhatt. Men kom igen! Trenchcoat och hatt sittandes i ett hörna på ett rökigt café? Nåja, jag lade mina fördomar åt sidan och gick fram till mannen.

- Du är sen.
- Jag fick lite problem med blixtlåset.
- Ahh, ok. Störigt. Jaja, slå dig ner.

Jag slår mig ner och presenterar mig. Mannen vill inte avslöja sitt riktiga namna, men säger att han bl a är känd som Blitzkrieg Bruno, BB Gun (läses på engelska förstås, snubben har inte ett smeknamn som anspelar på någon tjock gammal kärring som heter Gun och jobbar på BB) och Joddlaren från Gästrikland. Jag kommer i fortsättningen att omnämna honom som Bruno. Bruno säger att jag inte kan fatta vilken gigantisk, illaluktande skithög jag börjat gräva i och om det varit någon annan hade han sett till att personen backat ur och aldrig tänkt mer på saken. Han nämner inte hur, men jag får en känsla av att han har en väldigt stark övertalningsförmåga. Han säger även att han känner till mig och mitt arbete och om någon kan hantera sanningen och leverera den till folket så är det jag. Han berättar att han tidigare jobbat på Serla med att föda upp ekorrar och träna dem i krigföring: Efter avslutad utbildning är de en del av Serlas eget elitförband, även känt som KommandoKorrarna. KommandoKorrarnas huvudsakliga fiende är Lambis motsvarighet som består av stridstränade lamm och kallar sig Fluffers. Bruno berättar att ekorrarna i princip sätts i hårdträning samma dag de föds. De tränas i närstrid, vapenhantering, tortyr, sprängämnen, infiltrering, jitterbugg och liknande nödvändigheter för en fungerande krigsstyrka. Han säger att han sett saker som bränt sig fast på hornhinnan och som jagar honom i hans mardrömmar varje natt. Bruno pratar nästan oavbrutet i flera timmar om kommandoräder och sprängattentat och en smutsig bild målas sakta upp framför mina ögon som visar en sjuk kamp om tronen inom toalettpappersbranschen. Den som håller världens rövar rena håller världen i ett järngrepp, för alla vill ju vara rena om röven och just nu står kampen mellan Serla och Lambi.

Vad gäller de försvunna arbetarna på Serla så var det i själva verket ett antal KommandoKorrar som togs till fånga vid Fluffers senaste räd mot Serlafabriken. För att håna Serla så har man tappat fångarna på blod och använt det vid trycket av mönster på Lambis papper. Det var alltså blod jag såg på mitt papper, ekorrblod. Bruno säger att allt detta förstås kan vara svårt att smälta och även svårt att tro utan bevis. Han berättar dock att han lyckades ta sig ur Serlas klor för några år sedan och sedan dess levt på flykt och samtidigt försökt att samla så mycket information som möjligt för att kunna avslöja de båda företagen för vad de verkligen är. Han hade lyckats få reda på att Lambis Fluffers skulle attackera och hade smugit sig dit och till och med lyckats fotografera räden. Så för alla skeptiker tänker jag nu publicera en bild som bevisar att ett krig pågår mellan Serla och Lambi. Klicka på bilden för att se en större version.Så vad vill jag då åstadkomma med detta avslöjande? Jag vill skapa debatt. Jag vill att ni tänker efter nästa gång ni torkar er i ändan. Hur många ekorrar fick sätta livet till för att ni skulle få ert sträva (eller miljövänliga, kalla det vad ni vill) toapapper? Hur många lamm tvångsmatades med pitepalt och rakades för att du skulle kunna få känslan av att du torkade stjärten med ett litet lamm? Tänk på detta! Starta debatten redan här i kommentarsektionen nedan. Stora Journalistpriset, här kommer jag!
Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!