START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Någon har invaderat mitt flugrum
2009-09-13 14:56:00

Håller för närvarande på att skriva kapitel två i följetongen "Bli som Sandbag" (kapitel 1 kan ni läsa HÄR) och jag vill inte avslöja för mycket, men det har varit grävande i historiska dokument, sagor och legender för att lyckas pussla ihop alla bitar. Det är dock en del arbete kvar, men häromdagen började jag fundera på en sak som jag kände kunde vara värt att dela med mig av lite snabbt. Det var så att jag var ute och dinerade med frugan och svärföräldrarna på en av stans lokala restauranger, när jag kände att det var dags att uppsöka etablissemangets vattenklosett. Utrymmet där sanitetsporslinet var placerat var inte mycket större än att jag precis kunde stå där. Rakt fram fanns en vask och vände jag mig till vänster fanns nämnda vattenklosett. När jag stod där och njöt av att få släppa ut de vätskeformade slaggprodukter som ej var önskvärda i min kropp så lade jag märke till en fluga som surrade omkring i det lilla utrymmet (rummet alltså, skärp er för fan!). Jag funderade en kort stund över att flugan nog kände sig lite trängd inne på den minimala toaletten, men ganska omgående insåg jag att det fan var jag som borde känna mig inträngd. Jag upptog i runda slängar 50% av den lediga ytan medan flugan efter samma vetenskapliga uträkning upptog ca 0% av rummets totala yta (avrundat från närmsta jättejobbiga decimaltal). Men visst var det så att om man fångat någon flygande insekt i en burk eller liknande när man var liten så dröjde det inte länge förrän man hörde en gäll röst tjuta "Amen släpp ut den! Det är ju djurplågeri att stänga in den i en sån liten burk!". Vad då liten?! Tänk så jävla gigantisk den där burken är i förhållande till flugan. Hade min lägenhet varit lika stor i förhållande så hade ingen gnällt över att jag var trångbodd. Nu vet jag i och för sig inte hur flugors möbler ser ut, men om de inte är enormt överdimensionerade så borde flugor klara sig på en ganska liten boyta.

Fast just när vi pratar om flugor så finns det en annan sak att ta hänsyn till när man ska inreda och dekorera åt dem: deras totalt irrationella flygsätt. Varför i helvete flyger flugor runt som de gör? Jag menar, vill jag ta mig från punkt A till punkt B så vet jag att rakast möjliga väg oftast är den lättaste och snabbaste. Detta gäller förstås inte alltid. Om exempelvis punkt A och B ligger på vars en sida av något massivt fallosformat föremål hade jag givetvis valt att gå runt istället för att klättra över. Tänk så många homoerotiska skämt man öppnat för om man krängt sig upp till toppen på något sådant. Oavsett hinder och liknande mellan punkt A och punkt B kan man dock vara jävligt säker på att flugan kommer att ta den garanterat spattigaste vägen dit. Detta får mig att undra om flugor någonsin är på väg någonstans eller om de bara flyger runt för glatta livet? Bilderna nedan visar vad jag menar.Kolla bara på bild B! Det där är ett rörelsemönster som jag trodde var reserverat för barn eller mongon iklädda propellerkeps som springer runt i cirklar och skriker "TJIPP TJOPP PILLESNOPP!". Apropå det förresten. Jag förstår mig inte på stövelmodet som verkar vara gällande nu. Varför springer folk (mest brudar) runt i färglada stövlar mitt i sommaren?! Jag trodde att stövlar var reserverade åt barn och mongon i propellerkeps som springer runt i cirklar och skriker "TJIPP TJOPP PILLESNOPP!".

Men åter till ämnet. Kan det kanske vara så att vi (i vissa fall) egentligen uppfattar rumytans tillräcklighet i förhållande till den hastighet som vi rör oss med, i förhållande till vår egen storlek förstås? Jaha, det spelar väl egentligen ingen jävla roll om jag tycker att en pyttig fluga har det trångbott i en gammal majonästub, men tänk vilka enorma problem detta lett till om vi applicerat detta tankesätt för allt och alla. Skulle vi införa hastighetsmätning för att bedöma hur stora hus personer fick bygga när de skulle söka bygglov? Skulle garagestorleken anpassas efter hur snabbt fordonet som skulle parkeras där var? Skulle snabbmat serveras på gigantiska tallrikar...
Ok, förlåt. Den var alldeles för dålig. Vi lämnar detta ämnet nu innan det blir allt för kass.

Har bara en liten funderare till innan det är dags att avsluta detta spektakel. Kan flugor kontrollera sin hastighet? Jag har förstås sett flugor som flyger skitslött, men det känns mer som att de är trötta. Min teori är att de alltid flyger så snabbt de bara kan. "Ja jävlar i gasen vad det går undan! Vad är det där borta? Ohh, kolla där! Nä, där! Äääääääääääääää!". Ungefär så där tror jag att det låter i en flugas hjärna. Sen efterhand som de blir tröttare så flyger de långsammare, men fortfarande på 100% kapacitet. Till sist blir de helt enkelt för trötta och landar givetvis i mitt öra för att vila upp sig.

Är det förresten någon läsare som äger en propellerkeps? Är i så fall enormt intresserad av att se bilder på er iklädda era propellerkepsar. Posta länk i kommentarerna nedan.
Till Blogbag
Kommentarer

2009-09-13 15:03:19
Hmmm, den här bloggen blev ju inte så lysande. Kanske dags att införskaffa en egen propellerkeps...
Skrivet av: sandbag

2009-09-14 13:57:21
TJIPP TJOPP PILLESNOPP!
Skrivet av: Dan

2009-09-14 16:14:01
Fuckin fantastic å se din blogg igång. Rocka hårt!
Skrivet av: Maniac

2009-09-15 09:17:18
Jag har läst din blog och konstaterat: Jag rör mig som flugan. Dock saknar jag propellerkeps och säger inte "Tjipp Tjopp pillesnopp" alltså inget Mongo... Min fråga: kan jag råkat teleportera mig en insekt när jag skulle testa min nya manick eller är jag bara en subras till mänskligheten alternativt rör jag mig bara spattigt för att jag inte vet var jag är på väg?
Skrivet av: Fatbob

2009-09-15 12:06:39
Fatbob: Din teleporteringsteori kan mycket väl stämma, om du är intresserad av flugor och teleporters har jag skrivit mer här: http://sandbag.se/blogbag.php?blogbagID=34. Min teori är dock att du helt enkelt är på väg till alldeles för många ställen på samma gång och inte riktigt vet var du ska ta vägen först. Mitt tips är att du kommer hem till sandbag och chillar ner lite.
Skrivet av: sandbag

2010-01-07 16:22:08
Jag vet inte helt säkert men jag tror att anledningen till att de inte flyger rakt fram är för att de försöker finta fönstret.
Skrivet av: El grande Zorro

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!