START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Marmelad i byxfickan
2010-03-26 06:28:25

"Blibbediblibbedi! Ska du bre smör på hela mackan!? Tar ju jääääättelång tid!", säger något mongo precis innan han sätter sig ner i ett hörn och börjar suga på sina byxor. Detta är något som många normala människor säkert stött på någon gång om de varit i en social situtation där det förekommit förtärande av brödprodukter som kräver pålägg och där deltagarna har haft varierande grad av förstånd i sina huvuden. Jag behöver väl knappast nämna att det är de personerna med lite lägre förstånd i huvudet som tycker det är jobbigt att bre hela mackan. Själv vill jag ha smör på hela min macka och jag kan undra varför inte alla vill ha det. Om man tycker det är ok att få vissa tuggor utan smör, varför har man då smör överhuvudtaget? Är det så att man bara är för lat och inte bryr sig? Varför inte då bara ta en klick smör i en skål och äta detta separat och inmundiga sin macka helt utan smör? Eftersom allting alltid är svart och vitt så utgår jag stenhårt från att dessa människor är lika slappa med allt annat i sin vardag.

"Men de byxorna passar ju inte, ska du inte prova några andra?"
"Blibbediblibbedi! Nä, det gör ingenting att de inte täcker benen helt, jag bryr mig inte."

"Nä, vad gör du? Vi har inte målat färdigt ditt vardagsrum, du kan inte bära in soffan nu!"
"Blibbediblibbedi! Det gör ingenting att det inte är färdigmålat, blibbedi, jag bryr mig inte."

"Stopp! Du kan inte köra iväg nu! Jag har inte satt på det sista däcket än!"
"BLIBBEDI!!!!!"

Själv föredrar jag som sagt att bre på mitt smör ordentligt och angående bredbara pålägg så vill jag passa på att säga att marmeladen förstås har sin rätta plats UNDER eventuella icke bredbara pålägg. När jag ifrågasätter folk som tar marmelad ovanpå exempelvis sin ost (hädanefter kallar jag dem för marmeladmongon) varför de inte har sitt smör (som antagligen inte täcker hela mackan) ovanpå osten också, så brukar man få genomtänkta och intelligenta svar i stil med; "Men alltså, smöret har man ju underst!".

No shit, mr Idjott!

Men varför inte fortsätta med alla bredbara produkter och sedan avsluta med de skivade och/eller fasta påläggen? Jag har fortfarande inte fått ett enda vettigt svar på denna simpla fråga från något marmeladmongo. Sen kan du ge dig fan på att du hör "Splatt! Blibbedi!" i fikarummet och när du vänder dig om så ser du ett marmeladmongo som rymmer från platsen med kalsongerna utanpå sina för korta byxor och på bordet ser du en upp-och-nedvänd tappad macka som kladdat marmelad på hela bordet!

Så kom igen nu och ta ställning! Skriv en kommentar och berätta hur ni applicerar era bredbara påläggsprodukter på era mackor.
Till Blogbag
Kommentarer

2010-03-26 17:28:22
Självklart så kletar man smör underst, gärna över hela i ett jämt och fint lager. Sedan kan man med fördel smeta på t.ex mjukost, likaså jämt och fint. Toppa gör man självklart med korv eller skinka, strategiskt placerad för att täcka hela jävla mackan... "Blibbediblibbedi!"
Skrivet av: Daun

2011-01-18 09:10:48
Därför är jag ett marmeladmongo: Självklart grundar man med ett heltäckande lager smör över HELA mackan - där är vi rörande överens. Dock finns det en mycket god anledning till att man brer marmeladen ovanpå (fan va dåligt Tony, varför kan jag inte göra "ovanpå" kursivt?) osten. Tänk dig att du har brett din macka med smör och precis ska ge dig på marmeladen (tar ni en ny kniv till detta ändamål eller slabbar ni på med smörkniven?). Först doppar ni kniven i marmeladen och sedan börjar ni bre den ovanpå smöret. Garanterat kommer då smör och marmelad blandas på kniven. Tänk er sedan, att ni olyckligtvis missbedömt situationen och tagit för lite marmelad på kniven. Då måste ni, med kniven som är nedsolkad med både marmelad OCH smör, tillbaka ner i marmeladburken och hämta mer. Det kanske bara är jag, men jag är inget större fan av gula smörklumpar i marmeladburken. Man skall ICKE blanda 2 olika, icke fasta substanser, med varandra. Därför är jag ett marmeladmongo.
Skrivet av: Vildgalten Enhörning

2011-01-23 09:51:51
...sade Ebba samtidigt som hon tog strumporna utanpå skorna för att gå ut och gå en runda med sin cykel. Men allvarligt talat Ebba; om du varit liiiite uppmärksam hade du vetat att jag aldrig tar smör på mackan om jag har marmelad. Det räcker gott och väl med ett bredbart pålägg i de flesta fall och smörklumpar i marmeladen är icke acceptabelt!
Skrivet av: sandbag

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!