START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Jag bryr mig!
2010-09-25 11:17:17

10 000-tals människor är hemlösa efter katastrofen i [valfritt stackars land]! Det är alldeles hiskeligt hemskt! De har inte tillgång till rent vatten och på sjukhusen i landet börjar de få slut på Batman-plåster. Klipp ut denna texten och klistra in som din status för att visa ditt stöd!
- Britt-Berit Kokosboll

Statusuppdateringar av ovanstående typ blir allt vanligare på allas vår älskade Facebook (hädanefter FB för enkelhetens skull). I och med FB och Twitter och allt annat mög så kan man visa alla sina vänner vilken fantastisk människa man är och alla verkar haka på trenden. Det basuneras ut meddelande om medmänsklighet och sympati till höger och vänster och det har gått inflation i att trycka på "Gilla" så fort man sympatiserar med någon som har en fis på tvären; alla verkar engagera sig i världens alla problem. Eller, engagerar sig folk verkligen? Hur mycket engagemang krävs det egentligen för att uppdatera sin status på FB? Inte särskilt mycket. Ännu värre är det att folk oftast inte ens orkar formulera sina åsikter och tankar själva utan istället använder Britt-Berits tillvägagångsätt här ovan och klistrar in en status från någon annans profil. Hur jävla mycket brinner du för något om allt du orkar göra är att markera en text, trycka ctrl+c, markera din statusruta och trycka ctrl+v? Sen kan vi ju ta det ett steg längre och faktiskt skita i att du antagligen bara gör det av rent egoistiska skäl för att få den där härliga fy-fan-vilken-bra-medmänniska-jag-är-känslan i magen och fråga oss hur jävla mycket det hjälper Ping Xao att du klistrat in någon annans status på din FB-profil när han sitter med ett sår på tummen och alla Batman-plåster är slut?

En god vän postade denna bild på FB i samband med Aftonbladets (återkommer till dessa kära rättvisekämpar alldeles strax) "Vi gillar olika"-kampanj och jag tyckte att den var så där alldeles lagom skojig och träffande.Ha! Gubben har ett plakat! Stor jävla skillnad! Fast kanske lite ändå. Nu när allt är så jävla digitalt är det lite för enkelt att låtsas som att man faktiskt bryr sig. Jag menar, att göra ett plakat tar ju faktiskt lite tid. Visst kan du skriva felstavade budskap på en taskigt utriven kartongbit; då är du säkert också typen jag nämnde tidigare som inte ens orkar formulera dina/sina åsikter själv utan istället klipp-och-klistrar någon annans mer eller mindre välformulerade tankar. Men åter till plakaten. Dessa kan faktiskt göras riktigt grymma om du lägger ner lite själ och hjärta i tillverkningsprocessen, om du helt enkelt bryr dig om budskapet som plakatet ska förmedla. Några besök på Panduro och Claes Ohlson och sen kan du få ihop en sjukt cool skylt där en skalenlig modell av dig själv dräper den lede fi. Och vad signalerar att du faktiskt bryr dig som en skylt där en person har ihjäl en annan person?Så vad försöker jag att säga? Är det idiotiskt att bry sig om saker? Nä (eller kanske lite), men det är helt enkelt alldeles för lätt att låtsas som att man bryr sig när man sitter i soffan med datorn i knät och nöter ner ctrl-, c- och v-tangenterna på tangentbordet. Visste ni förresten att Keys r Us rapporterar en akut brist på just dessa tangenter och om inget förändras så kommer dessa tangenter att vara helt slut inom ett år? Men vad ska man då göra istället? Inte fan vet jag, jag har större problem att ta itu med. Varför jag t ex alltid är smutsig under naglarna dagen efter en fylla? Kan någon förklara det för mig? Det är inte så att jag är ute och kryper runt bland stadens buskage efter för mycket billig fulsprit (inte nu längre i alla fall). Så var kommer denna mystiska smuts ifrån?

Nåja, åter till ämnet som jag känner kan dras några rundor till. Jag nämnde ju ovan att de nobla samariterna på Aftonbladet skulle få sig lite kärlek, så låt oss gå vidare. Redan före FB fanns Aftonbladet som drev sin kamp mot orättvisor och startade undersökningar om allt mellan himmel och jord: "Klicka på Ja om du tycker att glass är gott". Dagen efter kan man läsa den fantastiska nyheten "Chockartade siffror i Aftonbladets undersökning. 98% av svenska folket gillar glass!". Sen har vi ju de självklara idiotkamperna som Aftonbladet driver typ "Klicka på Ja om du bryr dig om de svältande barnen i XXX" eller "Klicka på Ja- knappen om du inte tycker om elaka människor". Några dagar senare basuneras det ut att över 200 000 svenskar är med dem i kampen mot svälten och att svenskarna är ett snällt folk! What?! Vilken jävla kamp?! Hur många klick krävs det för att mätta en hungrig mage? Ingen aning, men antagligen en jävla massa. En av mina personliga Aftonbladet-favoriter var när det var något jobbigt i Burma (om jag inte minns helt fel vilket jag säkert gör) och våra kära frihetskämpar på Aftonbladet visade sitt stöd genom att ändra sin bakgrundsfärg på hemsidan från vit till röd. "Aftonbladet stöttar de stackars människorna som drabbats av en massa hemska saker i Burma!" "Tryck på Ja-kappen och stöd oss i vår kamp!". Eller eftersom det var Aftonbladet så stod det säkert "Tryck på Ja-knappen och stöd oss i - vår kamp!" Tjo-fakking-flöjt så glada de stackars Burmianerna (jo, så heter det!) måste ha blivit. "Aftonbladets webmaster har gått in och ändrat bgcolor från #fff till #f00! Alla våra problem är lösta!".

Men ni kommer antagligen inte att ändra er, så i vanlig ordning tänkte jag nu istället hjälpa alla er åsiktshandikappade satar som ändå väldigt gärna vill visa hur himla omtänksamma ni är utan att behöva anstränga er nämnvärt genom att starta min egen kamp. Jag kallar den helt enkelt "Jag bryr mig". Kort, slagkraftigt och genialiskt. Nedan kan ni ladda ner bilder som ni kan skriva ut och sätta upp på stan eller er arbetsplats så fort ni känner att ni behöver visa vilka fina människor ni är. Jag har även gjort en FB-statusgenerator som jag tror att många kommer ha stor nytta av. Här kan ni snabbt och enkelt, utan allt för stor ansträngning förstås, snabbt generera statusmeddelanden som ni kan lägga in på FB för att visa hur mycket ni faktiskt bryr er. Jag sparar dock det allra bästa till sist och det är min alldeles egen Twibbon-kamp! Gå med i kampen "Jag bryr mig" och visa det på din profilbild på FB! Följ bara instruktionerna på denna länken: http://twibbon.com/join/Jag-bryr-mig. Så varför har jag då gjort allt detta? För att jag bryr mig förstås!

NÅGRA TJUSIGA BILDERKLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL STATUSGENERATORN!
Till Blogbag
Kommentarer

2010-09-26 17:05:29
Jag var bara tvungen att än en gång berätta att jag bryr mig jättemycket!
Skrivet av: sandbag

2010-09-26 17:43:35
*gilla*
Skrivet av: Rubisco

2010-09-26 18:50:50
Fint Tonk. Du bryr dig om att folk bryr sig... vad säger det om dig genom det du själv skrev?
Skrivet av: Maniac

2010-09-26 21:24:45
Att jag är en levande paradox!
Skrivet av: sandbag

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!