START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT
Historien om Crackludret, Fru Flummo och Tant Surmule - del 2
2007-05-23 21:05:44

Så var det då dags för den spännande fortsättningen. Det är väl lika bra att sätta igång direkt med poängutdelningen.

Utseende

Crackludret: Ser helt enkelt ut som ett crackluder. Första gången jag såg henne vid bussen trodde jag att det var en uteliggare som skulle ta en tur in till Värnhem för att träffa sina polare och "hytta" lite med näven åt intet ont anande förbipasserande. Uteliggare har en speciell "glans" över sig, de ser väldigt härjade ut i ansiktet, och precis den här glansen har Crackludret lyckats få till helt perfekt. Hennes kläder var dock lite (och då menar jag verkligen lite) för fina för att tillhöra en uteliggare. Jag drog då slutsatsen att hon måste ha pundat allt för mycket i sitt liv för att lyckas se så där bindgalen ut som hon faktiskt gör.

Poäng: 8

Fru Flummo: Ser ut ungefär som om hon har tömt hela sin garderob i en kanon, tänt på, ställt sig framför kanonen och hoppats på att tillräckligt mycket kläder ska fastna på henne när kanonen väl smäller. Första gången jag såg henne trodde jag att hon var en förrymd gys (samma som mupp/mongo/mentalfall/jag-tar-på-mig-mina-byxor-bakofram-människa), att hon gick runt och trallade för sig själv på morgonen gjorde inget för att minska mina misstankar om att hon inte har alla indianer i kanoten. Hennes klädstil påminner om Charlize Therons i Arrested Development (har du inte sett Arrested Development så spring iväg och köp DVD:erna nu, en av världens roligaste serier) vilket också gjorde att jag nästan förväntade mig att se ett armband med texten "mr f" runt fru Flummos handled.

Poäng: 9

Tant Surmule: Tänk på den suraste gamla lärarinnan du någonsin haft. Lägg sedan till en cykelhjälm (som med fördel behålls på under hela bussturen) och för korta byxor så har du Tant Surmule i ett nötskal. Mer behövs faktiskt inte sägas.

Poäng: 7

Benägenhet att komma först

Crackludret: Har en otrolig vilja och är väldigt ihärdig när det gäller att trycka sig före i kön. Innan bussen anländer skulle man inte kunna tro att hon är så inställd på att komma på först. Hon strosar omkring lite, tittar lite lagom obehagligt på människorna som står där, men när bussen kör upp är det dock helt andra bullar. Hon kryssar målmedvetet genom folkmassan och tar ingen som helst hänsyn till den vackra naturliga kön som gärna bildas när klumpen av väntande människor börjar sin färd in i bussen för att slutligen bli bussresenärer; hon ska helt enkelt på så snabbt som möjligt.

Poäng: 9

Fru Flummo: Är minst lika benägen som Crackludret att komma på bussen först, men har ett helt annat tillvägagångssätt för att nå sitt slutgiltiga mål. Fru Flummo har en förmåga att dyka upp precis innan bussen anländer. Precis vid denna tiden brukar stämningen bli spänd bland de väntande pendlarna, efter oräkneliga bussturer känner man på sig när bussen börjar närma sig. Det börjar som en liten kittlande känsla i foten som långsamt kryper upp längs benet och vidare upp över ryggen desto närmre bussen kommer. När detta händer så blir det förväntansfullt och nästan lite oroligt bland pendlarna, ungefär så där som det blir bland en flock antiloper när ett rovdjur som bestämt sig för att ha chili con antilop till kvällssmat börjar närma sig. Mitt under denna känslostegring anländer fru Flummo och istället för att tränga sig igenom denna massa med oroliga människor går hon helt enkelt ut på vägen, rundar massorna och ställer sig längst ut på trottoarkanten framför hela flocken.

Poäng: 10

Tant Surmule: Verkar egentligen inte så där värst benägen att komma först på bussen. Hon har dock verkat väldigt benägen att komma före mig ett antal gånger vilket gjort att hon får vara med här. Hon har antagligen iakttagit min ständiga kamp och tycker att jag är ett miffo som inte vill släppa före den stackars missbrukaren och den förståndshandikappade kvinnan med charmig klädsmak.

Poäng: 5

Nedan en animation som illustrerar hur det kan se ut på morgonen. Personerna som medverkar är baserade på livs levande människor.


Attityd

Crackludret: Verkar tro att jag kommer att låta henne gå före mig om hon tittar surt och nklagande på mig. Får ibland känslan av att hon tänker dra fram en massa katter ur jackan och kasta på mig.

Poäng: 8

Fru Flummo: Totalt nonchalant. Verkar inte alltid vara på det klara med att det faktiskt finns andra människor runt omkring henne eller så skiter hon bara i det. Hon ser dock jävligt nonchalant ut och jag hatar nonchalanta människor. Fan, blir arg bara jag tänker på det nu.

Poäng: 10

Tant Surmule: Skolfröken. Gammal. Sur. Hade jag haft henne som lärare när jag var en liten påg så hade jag kanske varit mer rädd för att gå till skolan och förmodligen inte växt upp till att bli det fantastiska geni som jag är nu.

Poäng: 7

Personliga erfarenheter

Crackludret: En gång hade bussen precis lämnat hållplatsen och stannat i korsningen direkt efter hållplatsen pga rött ljus. Jag ser då Crackludret komma springandes över gräsmattan och fram till bussens dörr, hon vill att busschauffören ska släppa på henne i korsningen eftersom han ändå står still. Busschauffören kör förstås iväg utan henne och min morgon blev genast tio resor bättre.

Poäng: 9

Fru Flummo: En morgon hade fru Flummo som vanligt ställt sig längst fram i busskön men denna morgon hände något som förgyllde min dag avsevärt. Precis när fru Flummo ska stiga på, först av alla förstås, så ramlar en rosa lapp ut ur hennes plånbok när hon ska plocka fram sitt busskort. Lappen bestämmer sig för att ta en liten åktur på närmsta vindpust vilket leder till att fru Flummo måste jaga efter lappen, när hon väl fångar den så har de flesta redan kommit på bussen. Ahhhh! Ett sånt underbart minne.

Ett mindre behagligt minne fick jag häromdagen, jag träffade fru Flummo i hissen och insåg att hon bor i samma byggnad som mig! Ack, ve och fasa! Den twisten hade ni inte förutsett va?

Poäng: 10

Tant Surmule: Har tyvärr ingen personlig erfarenhet gällande tant Surmule som har etsat sig kvar i minnet. Men efter snabb överslagsräkning så inser jag att hon får minst mongopoäng ändå, så det spelar väl inte så jävla stor roll. Hon kan få lite bonuspoäng för att hon har hjälm när hon åker buss.

Poäng: 3

Slutgiltig poäng

Crackludret: 34
Fru Flummo: 39
Tant Surmule: 22

Då var det avklarat. Fru Flummo krossade motståndet även om Crackludret hade hela 34 hedrande mongopoäng. Det är dock Fru Flummo som står som segrande ärkemongo.
GRATTIS!

Oerhört relevanta fakta

Flera gånger om året läser jag insändare/krönikor/blog/artiklar där något miffo ställer sig frågan: ”Varför gör så många sitt yttersta för att sitta ensamma på bussen?”. LÄGG NER FÖR FAN! Jag pallar inte läsa om detta fler gånger. Kan det vara så jävla svårt att förstå att man inte vill sitta bredvid något ufo på bussen. Alla ni som går och funderar på detta kan ju sitta i knäet på varandra så blir det extra lediga platser över åt oss normalt funtade människor som vill ha tomt bredvid sig.

Hälsning till min kära mor

Ja, jag använder faktiskt bilbälte (eller heter det bussbälte?) när jag åker buss nu.
Till Blogbag
Kommentarer

Namn (obligatoriskt)
Blogbagtitel (klipp och klistra titel ovan)
Kommentar (obligatorisk)
FRA-flagga (obligatorisk förstås)
 
Get Firefox!