Pannacotta med hallonyoghurt
Kategori: Efterrätt  
4 st
2 dl yoghurt (hallon)
2 gelatinblad 
2 st vaniljstång 
2.5 dl matlagningsgrädde 
2 msk råsocker 
1 krm salt 
1 päron 
2 st syltad ingefära 
250 g hallon (frysta eller färska)
citronmeliss 
 
1. Blötlägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten.

2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och salt. Ställ kastrullen åt sidan.

3. Lyft upp gelatinet och rör ner i grädden så att det smälter. Låt svalna något. Rör ner yoghurten.

4. Riv päron och ingefära grovt och blanda med hallonen. Fördela frukten i botten på portionsformar eller glas. Häll i gräddblandningen och låt stå i kyl minst 3 timmar. Garnera med färska hallon och citronmeliss.
 
Kommentar
Tyckte själv att det var väldigt mycket vaniljstång som skulle användas i detta recept så jag köpte Valio vaniljyoghurt med hallonsmak och halverade antalet vaniljstänger. Blev hur gott som helst och mycket billigare om man ska göra många portioner..
Källa: alltommat.se
 
Get Firefox!