START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Annas fantastiska bröd
Kategori: Bakat
 
1 dl mjölk 
1 tsk salt 
11 dl vetemjöl 
0.5 påse jäst 
1.5 msk honung 
1.5 dl grahamsmjöl 
5 dl vatten 
 
Smula sönder jästen i en bunke, lägg i salt och honung. Häll över fingervarmt vatten/mjölk och lös upp jäst och honung. Rör sedan ner mjölet till en lös deg. Jäs 1½ timme. OBS! Endast en jäsning.

Häll ut degen på mjölat bord, pudra över mjöl och platta försiktigt ut degen. Akta jästbubblorna! Skär ut remsor och forma bullar. Behöver ej vara jämt, snitta gärna lite huller om buller.

Ugn 250°C. Första plåten 20 min, andra plåten 17 min.
Källa: Recept
Get Firefox!