START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Grillad kryddgravad fläskfilé med potatispaket
Kategori: Huvudrätt    
8 portioner
2 fläskfilé (á 600 g)
2 tsk salt 
2 tsk socker 
2 tsk Chili Explosion (Santa Maria), nymalen 
svarta oliver 
gröna oliver 
grekisk yoghurt (med vitlök)
sallad (blandade sorter)
1 kruka basilika 
Potatispaket
1.5 kg färskpotatis, kokt 
250 g körsbärstomater 
1 tsk salt 
400 g fetaost 
2 jalapeño, skivad (eller grön spansk peppar)
4 msk olivolja 
3 krm svartpeppar, nymalen 
 
1. Blanda salt, socker och mald chili.

2. Putsa filéerna. Skär ett snitt längs med köttet, vik ut till en platta. Klappa in kryddblandningen runt om och lägg dem i en stor plastpåse. Låt ligga ca 1 timme.

3. Tänd grillen och grilla filéerna 5-7 minuter på varje sida, till 68° innertemperatur.

4. Potatispaket: Halvera eller skiva potatisarna. Halvera tomaterna. Fördela potatis och tomater på 8 rejäla aluminiumark. Salta.

5. Skiva fetaosten och lägg den över. Fördela jalapeñon i paketen, ringla över olivolja och peppra. Vik ihop kanterna till tätslutande paket.

6. Värm paketen på grillen ca 10 min. Servera med fläskfilé, oliver, vitlöksyoghurt och sallad. Garnera med basilika.
Källa: Allt Om Mat 2007:09
Get Firefox!