START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Fetaost- och basilikafylld skinkfilé med färskpotatissallad
Kategori: Huvudrätt  
6 portioner
800 g skinkfilé (eller ytterfilé)
100 g fetaost, tärnad 
1 påse Santa Maria Marinade Smokey Honey 
basilika (8 blad)
1 kruka romansalladshuvud 
Vinägrett
0.5 dl olivolja 
0.5 dl äppelcidervinäger 
2 msk äppeljuice (koncentrerad)
Potatissallad
8 körsbärstomater, delad (röda)
8 körsbärstomater, gula, delad 
0.5 dl gräslök, hackad 
600 g färskpotatis (ljummen, delad)
1 rödlök(ar), skivad 
20 st svarta oliver 
 
1. Stick ett hål igenom varje skinkfilé med en vass kniv.

2. Fördela fetaosten och basilikabladen i hålet. Lägg köttet i en plastpåse och låt marinera i 1-2 timmar.

3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Blanda ingredienserna till potatissalladen i en större skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar. Salta och peppra.

4. Grilla filéerna på en medelvarm grill i 7 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 65°C. Vänd köttet flera gånger under grillningen.

5. Skär skinkfiléerna i skivor och servera med potatissallad.
 
Kommentar
Hade lagom stora problem att hitta skinkfilé. I slutänden fick jag ta en kotlettfilé men det fungerade hur bra som helst. Är kanske olika namn på samma sak bara, vad vet jag. Hör av dig om du vet mer eller nåt.
Källa: scan.se
Get Firefox!