START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kalvfärsbullar i tomatsås
Kategori: Huvudrätt    
6 portioner
800 g kalvfärs 
2 tsk salt 
0.5 tsk svartpeppar, nymalen 
3 msk salvia, finhackad (eller 1 msk torkad)
1 st citronskal, riven 
1 ägg 
1 l kalvbuljong (eller hönsbuljong)
1 burk tomatsås (500 g)
1 dl vispgrädde 
 
Blanda färs, salt, peppar, salvia, citronskal och ägg. Arbeta med träsked tills smeten håller ihop.

Koka upp buljongen i en vid panna. Forma 30 bollar med vattensköljda händer och lägg på en vattensköljd skärbräda. Lägg ner bollarna i den kokande buljongen och sjud cirka 5 minuter under lock. Hit kan förberedas dagen före.

Koka upp tomatsås och grädde. Lägg ner köttbullarna och låt dem bli varma.

Servera med nykokt pasta och garnera med salviablad och körsbärstomater.
 
Dryckestips
Letizia Syrah - Mer info
Källa:
Get Firefox!