START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Pasta all´Arrabiata
Kategori: Huvudrätt      
4 portioner
400 g penne 
1 st gul lök, finhackad 
3 st vitlöksklyfta(or), finhackad 
2 st chilifrukt, strimlad (röda, urkärnade)
1 kruka basilika 
100 g pecorino 
1 burk tomat(er), krossad (á 440 g)
 
1. Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag,

2. Hetta undertiden upp olivolja i en panna. Fräs fläsket gyllenbrunt och tillsätt sedan löken. Låt allt fräsa några minuter.

3. Tillsätt sedan vitlök och pepparfrukt. Låt allt fräsa ytterligare några minuter.

4. Häll i krossade tomater och låt såsen koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.

5. Vänd ner basilikan och pastan precis innan servering. Strö nyriven pecorinoost över.
 
Dryckestips
Casal di Serra - Mer info
Källa: Tasteline.com
Get Firefox!