START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Banansufflé med chokladglass
Kategori: Efterrätt    
6 pers
2 ägg (endast vitan)
0.75 dl socker 
1.5 banan(er) 
smör (+ socker till formarna)
chokladglass 
 
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockra 6 ugnssäkra formar som rymmer 1½ - 2 dl.

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng.

3. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan.

4. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att det är ren. Då reser sig sufflén lättare.

5. Grädda mitt i ugnen i 12 - 15 min, tills suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med tempererad chokladglass.
 
Kommentar
Om det här ska räcka till 6 personer får man ha rejält stora ägg.
Källa: Allt Om Mat 2006:17
Get Firefox!