START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Krämig kyckling- och pastasoppa
Kategori: Huvudrätt      
4 pers
1 knippe salladslök(ar) 
500 g kycklingfilé(er), strimlad 
2 msk olivolja 
2 hönsbuljongtärning 
1 l vatten 
1.5 dl risoni (eller bruten spaghetti)
1 dl creme fraiche 
1 dl persilja, strimlad 
1 krm svartpeppar, nymalen 
 
1. Ansa och strimla löken. Fräs kyckling och lök i oljan ca 5 min. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vattnet och koka soppan utan lock 10-15 min. Blanda i pastan och koka enligt tidsanvisningen på pastaförpackningen.

2. Späd med mera vatten om det behövs. Vänd ner creme fraiche och persilja. Koka upp soppan under omrörning. Peppra och servera genast.
 
Kommentar
Risoni är en pastaform som ser ut som stora ovala riskorn och passar bra även i sallader.
Källa:
Get Firefox!