START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kryddig omelettmacka
Kategori: Smårätt  
2 personer
4 st ägg (stora)
kummin (en nypa)
1 tsk olivolja (extra virgin)
havssalt 
svartpeppar, nymalen 
2 st baguette(r) 
Tomatsalsa
3 st tomat(er), strimlad 
0.5 st rödlök(ar), strimlad 
15 g koriander, färsk 
1 msk lime, pressad 
1 msk olivolja 
0.5 grön chilipeppar, strimlad 
havssalt 
svartpeppar, nymalen 
 
Blanda alla ingredienserna till tomatsalsan i en skål och rör om.

Knäck äggen i en skål. Tillsätt en matsked vatten och kumminen. Vispa lätt med en gaffel tills det är blandat.

Värm upp ett stekjärn med ”släpp lätt”-beläggning på medel till stark värme. Häll i äggröran och när det börjar koka så använd en träsked för att försiktigt dra röran mot mitten så att det okokta kan rinna ut mot kanterna. Upprepa en andra gång – detta tar bara en minut. Strö över salt och peppar. Vik ihop omeletten när den nästan är färdig, lägg upp den på en skärbräda och dela den på mitten. Dela baguetten och smöra den om du önskar det, lägg i halva omeletten och tomatsalsa. Upprepa med kvarvarande ingredienser.
Källa: Bills Open Kitchen - Bill Granger
Get Firefox!