START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Krispig potatiskaka med grekisk sallad.
Kategori: Huvudrätt  
4 personer
750 g potatis 
1 gul lök 
4 salladslök(ar), strimlad 
2 ägg (lätt vispade)
2 msk vetemjöl 
15 g persilja, slätbladig, grovhackad 
havssalt 
svartpeppar, nymalen 
1 msk olivolja 
Grekisk sallad
4 tomat(er) 
150 g fetaost 
1 gurka, skalad (tärnad)
1 grön paprika(or) 
0.5 rödlök(ar), strimlad 
2 msk olivolja (extra virgin)
1 tsk rödvinsvinäger 
16 svarta oliver (Kalamata)
mynta (ca 12 blad)
3 msk persilja, slätbladig 
svartpeppar, nymalen 
 
Börja med den grekiska salladen. Lägg tomater, gurka, paprika, rödlök och olivolja i en skål. Rör om lätt så att de blandas och ställ åt sidan i 10 minuter. Tillsätt vinäger, oliver, mynta, persilja och peppar och blanda väl. Lägg över i en serveringsskål och smula över fetan.

Riv den skalade potatisen och löken. Vira in dem i en kökshandduk eller liknande och vrid ur den överflödiga vätskan. Sätt ugnen på max värme och grill. Värm upp en 22 cm stor, ugnssäker stekpanna med lock på medelvärme och tillsätt oljan. Tillsätt potatisblandningen när oljan är varm och sprid ut den så att pannans botten täcks. Sätt på locket och stek i ungefär 10 minuter. Skaka pannan regelbundet så att potatisen inte fastnar. Värm i ugnen 6-7 minuter tills potatisen är färdig och har fått en gyllenbrun yta. Strö över extra salt och peppar och skär den i trekanter. Servera med den grekiska salladen.
Källa: Bills Open Kitchen - Bill Granger
Get Firefox!