START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Zucchini ”Fritters” med yoghurtsås
Kategori: Övrigt  
18 st
500 g zucchini, riven 
0.5 tsk havssalt 
1 lime 
8 salladslök(ar), hackad 
125 g fetaost, smulad 
35 g persilja, slätbladig, hackad 
15 g mynta, hackad 
2 ägg (lättvispade)
60 g vetemjöl 
svartpeppar, nymalen 
6 cl olivolja 
Yoghurtsås
1 vitlöksklyfta(or), pressad 
1 msk olivolja (extra virgin)
125 g naturell yoghurt 
2 msk citron, pressad 
havssalt 
svartpeppar, nymalen 
 
Lägg zucchinin i ett durkslag, strö över salt, blanda om försiktigt och ställ åt sidan i 30 minuter.

Lägg alla ingredienserna till såsen i en skål och blanda ihop.

Lägg zucchinin, salladslöken, fetan, persiljan, myntan och äggen i en skål och rör lätt tills det är blandat. Rör i mjöl, salt och peppar.

Värm upp oljan i en stekpanna med ”släpp lätt”-beläggning på medium till hög värme. Klicka i matskedar av zucchiniblandningen i oljan och platta till med skedens baksida. Stek i 2 minuter per sida eller tills de är gyllenbruna. Lägg över på en bit hushållspapper så att överflödig vätska sugs upp. Servera med yoghurtsåsen och limeklyftor. Passar utmärkt tillsammans med den grekiska salladen i detta recept: Krispig potatiskaka med grekisk sallad.
Källa: Bills Open Kitchen - Bill Granger
Get Firefox!