START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kycklingknyten med persilje- och vitlöksstekt svamp
Kategori: Huvudrätt  
4 portioner
4 msk olivolja 
200 g skogschampinjoner 
persilja, slätbladig, hackad (en näve)
1 vitlöksklyfta(or) (knubbig)
2 paket smördeg (25x42 cm, 275g. Kyld, inte fryst)
4 kycklingbröst (skinnfria)
1 ägg, uppvispade 
 
1. Ställ in en ugnsplåt i ugnen och sätt ugnen på 210 grader. Plåten ska bli het innan den används. Skiva svampen, skala och hacka vitlöken och hacka persiljan.

2. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme i cirka 3 minuter. Vänd ner persilja och vitlök. Krydda generöst med salt och peppar. Ta av från värmen och låt svalna.

3. Rulla ut smördegen och skär ut två fyrkanter av varje smördegsplatta. Bitarna ska bli så stora att kycklingen precis får plats på diagonalen. Det blir en smal degremsa över från varje platta.

4. Lägg en rå kycklingfilé diagonalt mitt på varje smördegsplatta. Krydda med salt och peppar.

5. Fördela svampfräset ovanpå kycklingfiléerna och ringla en halv matsked olja på toppen av svampen.

6. Nyp ihop två motsatta hörn av degen över kyckling och svamp, så hörnen överlappar varandra och håller ihop. Pensla smördegen med uppvispat ägg.

7. Ta ut den heta plåten ur ugnen. Lyft försiktigt över knytena på plåten med hjälp av en stekspade. Grädda i ugn, 210 grader, cirka 30 minuter, tills degen puffat upp. Låt paketen vila ett par minuter innan de serveras.
Källa: Expresse.se
Get Firefox!