START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Majskycklingbröst med västerbottenrisotto
Kategori: Huvudrätt  
4 portioner
600 g majskycklingbröst 
smör 
4 dl risottoris 
2 st schallotenlök(ar) 
3 msk olivolja 
2 dl vitt vin (torrt)
6 dl hönsbuljong 
1 dl västerbottenost, riven 
salt 
svartpeppar 
haricot verts 
 
Sätt ugnen på 125°. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de har fin yta. Ställ in kycklingen i ugnen och stek ca 30 minuter tills den är genomstekt.

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt buljong. Håll buljongen varm.

Hacka löken. Fräs i rikligt med olivolja i en kastrull. Tillsätt risgrynen och fräs tills de är glansiga. Slå på vinet och låt det koka in.

Tillsätt en skopa av buljongen i taget. Koka risotton på låg värme. Häll på mer buljong allt eftersom. Fyll på tills riset är genomkokt men fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt den rivna osten precis innan servering och krydda med salt och peppar. Risotton ska vara krämig, inte stabbig.

Servera t ex kokta gröna bönor eller ärtor till och ringla slutligen lite god olivolja runtom, gärna smaksatt med t ex tryffel eller citron.
Källa: Tasteline.com
Get Firefox!