START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Hjortstek med selleri- och limepuré samt primörer
Kategori: Huvudrätt    
4 personer
800 g hjortstek 
salt 
svartpeppar 
Rotselleri- och limepuré
250 g rotselleri, skalad (skuren i bitar)
0.5 l mjölk 
0.5 l vatten 
salt 
100 g smör 
1 lime, riven 
Primörer
2 morötter, strimlad 
1 rödlök(ar), strimlad 
150 g sockerärter, strimlad 
smör 
salt 
svartpeppar 
 
Låt köttet ligga i rumstemperatur 2-3 timmar före stekning. Värm ugnen till 130 °C. Gnid in köttet med salt och svartpeppar. Bryn steken runtom i smör i het panna tills den får en vacker färg. Stick in en termometer mitt i köttet och stek den färdig i ugn tills innertemperaturen nått upp till 55-60 °C eller ca 1 ½ timme. Låt steken vila i minst 15 minuter täckt med folie innan du skivar upp den.

Koka sellerin mjuk i mjölk blandat med vatten. Häll av vätskan och låt sellerin ånga av. Tilllsät smör och rivet limeskal och mixa till en jämn puré.

Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten och stek dem lätt i smör, smaksätt med salt och peppar. Fördela selleripurén jämt på tallrikarna, lägg de varma grönsakerna över. Skär steken i skivor och lägg på. Strö över torkad lök, finhackade oliver samt finhackad gräslök.
 
Dryckestips
Club Privado Reserva - Mer info
Källa: Delicard
Get Firefox!