START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Crêpes med sparris och skinka
Kategori: Huvudrätt  
6 st
2 ägg 
1.2 dl vetemjöl 
3 dl mjölk 
1 krm salt 
3 msk smör 
Fyllning
1 tsk salt 
2 dl creme fraiche (lätt)
200 g grön sparris 
300 g skinka, skivad 
1 krm cayennepeppar 
100 g ädelost 
 
1. Vispa samman alla ingredienser till crêpessmeten. Låt stå 10 min och stek sedan 6-8 crêpes i smör.

2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Ta upp och skölj den under rinnande kallt vatten.

3. Sätt ugnen på 250°. Strimla köttet och stek det 3-4 minuter. Krydda med cayennepeppar och salt. Smula ner ädelost i crème fraiche och rör om.

4. Fördela fyllningen i crêpes och lägg dem i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter.
Källa: Allt om Mat
Get Firefox!