START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Chilipepparstek
Kategori: Huvudrätt
4 portioner
4 st biff(ar) (ca 1.5 cm tjocka)
1 vitlöksklyfta(or) 
1 krm svartpeppar 
0.5 dl rödvinsvinäger 
1 tsk salt 
2 msk lime, pressad 
2 msk olivolja 
2 tsk chilikrydda 
1 tsk rosépeppar, krossad 
Salsa Fresca
0.5 tsk salt 
1 vitlöksklyfta(or) 
1 krm svartpeppar 
1 tomat(er) (stor, typ bifftomat)
1 msk lime, pressad 
1 avocado 
2 salladslök(ar) 
1 msk koriander, färsk, hackad (eller n tsk torkad)
0.5 dl chilisås 
4 tortillabröd 
 
Blanda en marinad av vinäger, limesaft, olja, chili, rosépeppar, salt, finhackad vitlök och peppar.

Lägg biffarna i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt för och lägg i kylen att marinera minst 2 tim, helst över natten.

Skölj och tärna tomaten. Kärna ur avocadon och tärna fruktköttet. Skölj och strimla salladslökarna. Blanda allt och krydda med koriander, limesaft, hackad vitlök, salt och peppar. Rör ner chilisåsen.

Ta upp biffarna och grilla dem över kolgrill. Pensla med marinaden någon gång under grillningen.

Värm tortillabröden vid sidan av på grillgallret. Forma dem till strutar eller paket och fyll dem med grönsaksröran.

Servera biffarna upplagda på tallrikar tillsammans med tortillastrutarna och sallad.

Tips!
Förbered gärna biffarna dagen innan de ska grillas och serveras, så hinner marinaden ge mycket smak.
Källa: Hemlagat - 11:46
Get Firefox!