START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Pestokryddade kalvfärsbullar med spaghetti
Kategori: Huvudrätt    
4 portioner
500 g kalvfärs 
1 ägg 
0.5 gul lök, finhackad 
1 vitlöksklyfta(or), riven 
1 dl parmesanost, riven 
3 msk pesto 
salt 
svartpeppar 
olivolja (extra vergine)
Steksky
2 dl vitt vin 
1 dl vatten 
0.5 tärning kalvbuljong 
0.5 citron, riven 
salt 
svartpeppar 
 
 
Kommentar
Blanda samtliga ingredienser till färsen. Rulla till bullar och stek i olivolja tills de fått fin färg. Ta upp köttbullarna och häll i vin, vatten och buljongtärning i stekpannan. Låt koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Lägg tillbaka köttbullarna tillsammans med citronskal i pannan och låt koka ihop 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika och parmesan och servera med nykokt spaghetti.
 
Dryckestips
Rapitalà Nero d'Avola - Mer info
Källa: Zeta
Get Firefox!