START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Chokladmousse med moccagrädde
Kategori: Efterrätt  
4 portioner
125 g mörk choklad (gärna Marabou)
2 msk socker 
0.5 dl mjölk 
2 ägg 
1 msk whisky 
2 dl grädde 
1 msk nescafé 
 
För ett lyckat resultat är det viktigt att alla ingridienser har samma temperatur.

Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med socker och mjölk i vattenbad på svag värme under ständig omrörning. OBS! Chokladen får inte bli varmare än 50°C.

Dela äggen. Blanda ned äggulorna i chokladen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner skummet i chokladsmeten. Rör inte mer än nödvändigt. Fördela moussen i portionsformar. Ställ svalt att stelna.

Rör ut nescafét i ett par matskedar grädde och vispa resten. Blanda till sist nescafét med den vispade grädden. Lägg en klick på varje portionsform.
Källa: Allt Om Mat 1994:08
Get Firefox!