START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kycklingwok med cashewnötter
Kategori: Huvudrätt  
4 personer
500 g kycklingfilé(er) 
4 st salladslök(ar) 
250 g broccoli, färsk 
1 st zucchini (liten)
2 msk rapsolja (eller annan olja att steka i)
80 g cashewnötter (gärna osaltade då sojan är ganska salt)
1 dl soja (japansk)
2 msk farinsocker 
2 krm svartpeppar, nymalen 
1 st röd chili (anpassa mängd efter önskad styrka)
ris 
 
1. Strimla kycklingfilén tunt. Skär salladslöken i bitar, dela broccolin i små buketter. Kärna ur squashen och skär den i bitar.

2. Hetta upp wok eller stor gryta med olja. Woka kycklingen ca 3 minuter i riktigt het panna tillsätt nötterna mot slutet.

3. Tillsätt lök, broccoli, squash, soja, farinsocker och peppar. Woka runt ytterligare några minuter. Smaka av.

4. Skiva pepparfrukten tunt och garnera med den. Servera med ris.
 
Kommentar
Grönsakerna kan anpassas lite hur man vill. Jag tar gärna röd paprika istället för zucchini som gärna blir soggig.
Källa: alltommat.se
Get Firefox!