START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Citronstekt laxfilé med Salsa Fresca
Kategori: Huvudrätt    
 
600 g laxfilé 
1 ägg 
1 dl ströbröd 
2 msk citronskal, riven 
1 dl persilja, slätbladig, finhackad 
1.25 tsk salt (+- 0.25. Gärna gourmetsalt)
svartpeppar, nymalen 
smör (eller margarin eller olja)
Salsa Fresca
1 grön chilipeppar, finhackad (liten)
0.5 gurka, tärnad 
1 lime (eller 0.5 citron)
2 salladslök(ar), hackad (eller en bit smal purjo)
250 g körsbärstomater, klyftad 
0.5 tsk salt 
svartpeppar, nymalen 
1 tsk socker 
citronmeliss, hackad (eller mynta)
 
Blanda först alla ingredienserna till till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.

Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.

Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan. Servera med färskpotatis, sparris eller ärtor och citronklyftor.
Källa: Konsum
Get Firefox!