START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Fetaostfyllda kycklingfiléer
Kategori: Huvudrätt
4 portioner
4 kycklingfilé(er) 
2 vitlöksklyfta(or), delad 
salt 
svartpeppar 
olivolja 
soja 
citron, pressad 
Fyllning
200 g fetaost, finhackad 
5 svarta oliver, hackad (kärnfria)
5 gröna oliver, hackad (kärnfria)
1 gul lök, finhackad (liten)
1.5 msk persilja, hackad 
 
Ugnstemperatur: 175°

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Skär en ficka för fetaostblandningen i varje filé. Lägg en sked fyllning i varje ficka. Bind ihop med bomullssnöre. Lägg köttet i en smord ugnsform. Gnid med vitlök och pensla med en blandning av olja, soja och citron. Stek i ugnen, ca 40 minuter. Pensla ytterligare en gång under stektiden.

Serveras med
Lättkokta primörer
Fetaostblandningen som blir över
Källa: Internet - Middagsdax
Get Firefox!