START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Fisk med avocado
Kategori: Huvudrätt  
 
500 g fiskfilé (t ex hälleflundra, marulk eller torsk)
1 tsk salt 
2 vitlöksklyfta(or) 
1 röd paprika 
0.5 dl persilja, hackad 
50 g smör, kryddat (chili & lime)
1 avocado 
0.5 citron, riven 
 
Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Smält smöret i en kastrull. Fräs vitlök och paprika någon minut. Rör ner persiljan och häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen i 15 – 20 min. Kärna ur, skala och hacka avokadon. Ta ut fisken och strö över avocado och citronskal. Servera med ris, gärna blandat med vildris.
Källa: Arla
Get Firefox!