START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Bifftoast à la nuit
Kategori: Huvudrätt  
4 portioner
1 tsk salt 
25 g smör 
1 krm svartpeppar 
400 g oxfilé 
1 msk margarin 
3 tomat(er) 
1 grön paprika(or) 
1 påse rostad lök 
4 skivor formbröd 
8 skivor ost 
bladpersilja 
 
Platta ut köttskivorna något med handen.

Bryn dem i matfettet ett par min per sida. Salta och peppra.

Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Skölj och kärna ur paprikan. Skär tunna skivor av den med potatisskalare.

Blanda smöret med någon matsked av löken. Bred detta löksmör på brödskivorna. Ställ dem på plåt.

Lägg på paprikastrimlorna, köttet, tomatskivorna och osten.

Gratinera i ugnen i 225°C, ca 10 min. Servera med resten av löken, strödd över smörgåsarna. Garnera ev med bladpersilja och servera en blandad sallad till.

Tips!
Oxfilén kan bytas ut mot fläskfilé. Brödet kan rostas innan rätten tillagas.
Källa: Hemlagat - 11:17
Get Firefox!