START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Italienska köttbullar
Kategori: Huvudrätt    
4 portioner
1 skivor bröd (utan kanter)
1 gul lök, finhackad 
1 vitlöksklyfta(or), pressad 
500 g nötfärs 
3 tsk persilja, finhackad 
3 tsk olivolja 
60 g parmesanost, riven 
375 g spaghetti 
basilika 
salt 
svartpeppar 
 
Lägg brödet i blöt i vatten. Krama ur vattnet och smula det i en skål. Tillsät lök, vitlök, köttfärs, persilja, salt och peppar. Blanda väl. Forma till bullar, ca 2 1/2 cm i diameter.

Värm oljan i en stekpanna och stek bullarna ca 10 minuter tills de är vackert brunarunt. Tillsätt tomatsås (köpt eller hemmalagad) och låt allt bli genomvarmt.

Under tiden kokas spaghettin tills den är mjuk. Låt rinna av väl och häll upp i en varm skål. Häll köttbullssåsen över. Dofta parmesan över, garnera med basilka och servera.
Källa: Recept
Get Firefox!