START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kyckling från Dijon
Kategori: Huvudrätt    
4 portioner
600 g kycklingfilé(er) 
paprikapulver 
4 msk dijonsenap 
0.5 apelsin, pressad 
2.5 dl matlagningsgrädde 
salt 
svartpeppar 
färsk pasta 
1 röd paprika, strimlad 
1 gul paprika, strimlad 
1 purjolök, strimlad (endast den gröna delen)
 
Gnid in kycklingdelarna med senap. Smält matfettet i en stekpanna och bryn bitarna gyllene.

Slå på apelsinsaft och grädde och låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 10-15 minuter, beroende på storlek. Smaka av såsen med salt och peppar.

Koka färsk bandspaghetti 2-3 minuter tillsammans med paprika och purjo. Lägg upp kycklingen på varma tallrikar med färgglad pasta. Pudra paprikapulver över köttet.
Källa: Recept - Konsum
Get Firefox!