START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Kycklingfilé på gratinerad La Collezione Canneloni med tomat- och basilikasås
Kategori: Huvudrätt    
4 portioner
4 kycklingfilé(er) 
2 vitlöksklyfta(or), pressad 
olivolja 
salt 
svartpeppar, nymalen 
8 st Barilla Cannelloni, La Collezione 
8 skivor rökt skinka (kallrökt, typ Schwarzwald eller liknande)
grön sparris 
grevé (eller annan hårdost)
parmesanost 
smörgåskrasse 
3 dl matlagningsgrädde 
1 tsk tomatpuré 
2 soltorkade tomater 
1.5 tsk kalvfond 
1 tsk balsamicovinäger 
2 msk basilika, hackad 
 
1. Dela filéerna på längden till 2 el 3 bitar. Blanda olja, salt, peppar och hälften av den pressade vitlöken och låt filéerna marineras en stund.

2. Stoppa in sparrisstjälkar i Cannelonirören, så många som går, beroende på sparrisarnas tjocklek. Lägg dem i en kastrull med vatten så det täcker rören. Tillsätt ett par teskedar fond eller en halv buljongtärning till kokvattnet. Koka i 4-5 min, Slå av buljongen och låt det svalna lite.

3. Rulla in de sparrisfyllda cannelonirören i skink-skivorna. Lägg rören på ett smort ugnsfast fat, i grupper två och två. Lägg över ostskivor och riv till sist över parmesanost som smaksättning. Gratinera i 225° i 10-12 min tills osten börjar få färg.

4. Häll grädden i en kastrull. Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt finhackade soltorkade tomater, hackad basilika och tomatpuré och låt det småkoka en stund. Smaka av med vinäger, salt och nymald svartpeppar.

5. Bryn de marinerade kycklingfiléerna i en panna och efterstek i 10-12 min.

6. Lägg upp rören två och två på tallrikarna. Lägg därpå två-tre kycklingfilébitar, häll lite sås runt om och toppa med lite smörgåskrasse.
 
Kommentar
Har du problem med att hitta Canneloni? Jag använde lasagneplattor en gång som jag lindade runt sparrisen istället, det blev hur bra som helst (nästan bättre faktiskt). Kör du färska plattor kan du bara linda in direkt och följa receptet som vanligt. Har du inte färska plattor så koka först sparrisen, ta ur och lägg i plattorna i samma vatten tills de blir precis mjuka, tag upp och torka av med papper och linda sedan in sparrisarna.
Källa: Tasteline
Get Firefox!