START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Potatis- och basilikasoppa med tomatbröd
Kategori: Huvudrätt    
2 portioner
300 g potatis 
1 gul lök 
5 dl grönsaksbuljong 
0.5 kruka basilika 
1.5 dl matlagningsgrädde 
0.5 tsk salt 
0.5 krm vitpeppar, nymalen 
Tomatbröd
2 skivor vitt bröd 
0.5 vitlöksklyfta(or) 
2 st tomat(er) (200 g)
4 st soltorkade tomater 
 
1. Skala och dela potatis och lök i mindre bitar. Koka potatis och lök i buljongen tills potatisen är mjuk. Mixa soppan med basilikablad och matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar.

2. Rosta brödet och gnid in det med den delade vitlöksklyftan. Tärna tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman.

2. Lägg upp tomatblandningen på brödskivorna och servera till soppan. Garnera soppan med basilikablad.
Källa: Allt Om Mat 2005:9
Get Firefox!