START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Rulad med rökt lax
Kategori: Förrätt    
4 - 6 portioner
3 st lasagneplattor 
4 msk majonäs 
1 knippe vattenkrasse (sköljd, ansad)
4 msk creme fraiche 
1 msk dill, finhackad 
3 salladslök(ar), finhackad 
3 tsk olivolja 
1 tsk pepparrotssås 
salt 
svartpeppar 
1 st avocado 
0.5 citron, pressad 
90 g rökt lax 
Garnering
citron, skivad 
dill 
 
Lägg plattorna i en stor kastrull med kokande saltat vatten och koka dem knappt mjuka. Låt rinna av, skölj i kallt vatten och klappa dem torra.

Blanchera vattenkrassen 10 sekunder i kokande vatten. Låt rinna av och lägg den snabbt i en skål med iskallt vatten så att kokningen avstannar. Krama den försiktigt torr i en handduk; finhacka.

Blanda vattenkrasse, salladslök, olivolja, pepparrotssås, salt och peppar i en skål. Skala, halvera och kärna ur avocadon. Skär i skivor på längden. Vänd i citronsaft.

Bred ut lite vattenkrasseblandning på varje lasagneplatta. Täck varje med en skiva rökt lax. Lägg avocadoskivorna i rad mitt på varje blad.

Rulla ihop lasagneplattorna från långsidan så att de ser ut som rulltårtor. Svep in varje rulle i plastfolie. Lägg in i kylen i 2 timmar. Blanda under tiden majonäs, creme fraiche, dill, salt och peppar i en skål. Tillsätt ev lite mjölk om det behövs för att såsen skall kunna hällas. Skär varje rulle på snedden i 2 cm tjocka skivor. Garnera med citronskiva och en dillvippa och servera med dillsåsen.
 
Kommentar
Om man är en lika stor klåpare som jag är så bör man ta det väldigt lugnt med lasagneplattorna, de går nämligen väldigt lätt sönder när man tar upp dem ur vattnet.
Har fortfarande inte hittat något som heter pepparrotssås, brukar ta lite pepparrotsvisp som jag eventuellt rör ut med vatten beronde på humör. Om någon vet var man kan hitta pepparrotssås så kan ni ju maila mig på tony@sandbag.se.
 
Dryckestips
Dopff & Irion Riesling - Mer info
Källa: Smått & gott om pasta
Get Firefox!