START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Basilikakyckling
Kategori: Huvudrätt    
4 portioner
800 g klyftpotatis 
4 kycklingfilé(er) 
1 kruka basilika 
1 msk olivolja 
1.5 tsk salt 
2 krm svartpeppar 
4 tomat(er) 
2 dl matlagningsyoghurt 
2 vitlöksklyfta(or) 
sallad, strimlad 
bröd 
 
1.Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
2.Skär en djup skåra längst med kycklingfilén. Fyll dem med hälften av basilikabladen.
3.Stek kycklingfiléerna i oljan ca 12 min per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
4.Skölj och halvera tomaterna. Låt dem steka med kycklingen några min vid sidan om i stekpannan.
5.Mixa resten av basilikan med lite av matyoghurten. Rör i resten av matyoghurten och smaka av med resten av saltet, pepparn och pressade vitlöksklyftor.
6.Servera kycklingen med den gröna såsen, potatis, tomathalvor, strimlad sallad och bröd.

För alla: Byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips!
Rundare smak får såsen om den blandas med 1-2 tsk flytande honung.

Gröna tipset: Fyll filéer av qourn med basilika och servera som ovan om du vill äta grönt.
Källa: ica.se
Get Firefox!