START FOODBAG BLOGBAG LÄNKAR ÖVRIGT

Pasta med rostad paprika och fetaost
Kategori: Huvudrätt      
4 portioner
4 st paprika(or) (gul, röd och grön)
1 vitlöksklyfta(or) (stor)
1 msk olivolja 
200 g fetaost (10%)
2 krm svartpeppar 
0.5 kruka basilika, finhackad 
280 g tagliatelle (eller annan pasta)
1 msk balsamicovinäger 
 
1. Sätt ugnen på 250° grill. Ansa och dela paprikorna. Lägg dem med snittsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen ca 10 min så att skalet blir svart och bubbligt.

2. Krama ur ett annat smör- eller bakplåtspapper med vatten så att det blir fuktigt och lägg över paprikorna. Ställ dem att svalna. Drag bort skalet och skär de nu mjuka halvorna i bitar och lägg i en skål.

3. Blanda ner pressad vitlök i paprikorna samt olivolja, tärnad fetaost, peppar och basilika.

4. Koka pasta enligt anvisningarna. Låt den rinna av och blanda snabbt ner paprikablandningen. Droppa över balsamvinäger.
Källa: Allt Om Mat 2005:02
Get Firefox!